Hockey club och fotboll

Linköping Hockey Club

Linköping Hockey Club, eller “Cluben” som dem kallas av lagets supportrar, är ett utav stadens flaggskepp när det kommer till sport och idrott. Laget har i sina blå/vita tröjor, prytt med ett vitt lejon, sedan millennieskiftet hållit till i Sveriges högsta hockeyliga, Elitserien.
Cluben som klubb börjar bli ganska gammal faktiskt. Ända sedan 70-talet har man bedrivit ishockeyverksamhet. Men det dröjde innan man fick ett lag i den högsta ligan. Säsongen 1999/2000 var första gången som man fick ställa ett lag på banan i en Elitseriematch. Därefter har det blivit 13 raka säsonger, och numera är man ett etablerat lag som dessutom ett par gånger varit riktigt nära att bli svenska mästare. Första gången var säsongen 06/07 då man gick hela vägen till final och fick ta sig an Modo Hockey.
Modo Hockey blev dock alltför svåra och kunde säkra sitt första guld på 28 år. Säsongen efter var det dags för final igen, denna gång mot smålandslaget HV71. Tyvärr för Cluben så blev det förlust även denna gång och silver för andra året i rad. Efter detta har man inte varit i närheten av att nosa på guldet.
Grundstommen i laget har dock förutsättningar att göra bra ifrån sig, och inför säsongen 2013/2014 kommer man säkerligen att vara med i diskussionerna om möjliga svenska mästare.
Vill du läsa mer om Linköping, Elitserien och om Hockey i allmänhet så rekommenderar vi att du gör ett besök hos Svenskaspelare, där hittar du de senaste nyheterna och intressanta uppslag.

Hockey

Fotboll i Linköping

Linköping har en mycket aktiv fotbollsklubb som naturligtvis heter Linköpings FC. Laget har inte haft det namnet så länge. Det var först år 2004 som BK Kenty DFF, som klubben tidigare hette, bytte namn till Linköpings FC. Om du vill läsa mer om Linköping FC så besök deras hemsida.
Linköpings FC satsar mycket på sina ungdomar och sina spelare. år 2010 investerade man i en ny plan med konstgräs. Det har gjort att säsongen kunnat förlängas. Det är också bra att man har möjligt att träna på konstgräs eftersom många matcher går på det underlaget. Denna plan ligger nära Stångebro sportfält.
Linköpings IF har en omfattande ungdomsverksamhet. Det är härligt för unga människor att ha en gedigen klubb att träna i. Det är också många tränare som ställer upp och jobbar ideellt för att unga människor skall få en intressant fritidssysselsättning. Det är viktigt att unga människor får chansen att prova många olika sporter och fotboll är en idrott som ger fysisk träning och samtidigt träning i samspelet människor emellan.
Vem vet – kanske kommer det en ny Ronaldo eller Messi från Linköping i framtiden! Följ dessa stora spelares framfart i den härliga spanska ligan La Liga genom artiklar på dennasportsajt.

Damerna

Under åren är det damerna i föreningen som lyckats allra bäst. De har lyckats skrapa ihop en gedigen meritlista:

* SM-guld Inomhus-SM   2004
* Seger Svenska Cupen och Lilla Silver  2006
* Seger i Svenska Cupen och Stora Silver  2008
* SM-guld, Seger i Svenska Cupen och Supercupen 2009
* Seger i Supercupen och Lilla Silver 2010
* Lilla Silver 2012

Håll med om att det är en fantastisk utveckling som damerna haft. Nu är det bara att hoppas på att 2013 blir en lika lyckosam säsong samt att pojkarna också lyckas bra.

Årets uppstickare

Det som är trevligt är att Linköpings FC varje år delar ut ett fint pris som kallas “Årets uppstickare”. Detta ges till någon spelare i klubben som särskilt utmärkt sig. Under åren har många namnkunniga spelare fått detta prestigefyllda pris:
* Mariann Gajhede Knudsen
* Nora Holstad Berge
* Josefine Öqvist
* Faith Ikidi
* Kosovare Asllan