Andra sporter i Linköping

Andra sporter i Linköping

Linköpings Sportdansklubb

Linköpings Sportdansklubb är en ideell förening. De ger alla möjligheten att dansa. Danskurser finns i allt från motionsdans till tävlingsdans på elitnivå. Kursutbudet kan variera från termin till termin. Detta är för att klubben vill kunna förnya sig och erbjuda nya spännande danser. Kurserna hålls på våren och på hösten. Det finns kurser i bugg, lindy hop och foxtrot plus ett antal barn- och ungdomskurser. Friträning ingår också i medlemsavgiften ger fler tillfällen att dansa. Tänk på att anmäla dig i tid för kurserna är populära och blir snabbt fullbokade.

Linköpings Sportkarate

arate är, till antalet utövare, världens största kampsport. Sportkarate är en modern kampsport. Det innehåller sparkar, slag, kast och svep. Det används i både tävling och i självförsvar. Karaten är lik kockboxning men fokuserar mer på kontroll och explosivitet. Klubben riktar sig mot alla åldrar och alla olika träningsnivåer. Man kan träna karate som motionär eller som tävlande. Klubben startades 1985.

Linköpings SkatePark

Fun SkatePark i Ekholmen, Linköping invigdes 2003. Denna park är alltid öppen och det är gratis att åka. Det är en 1451 kvadratmeter stor betongpark. En vanlig skatepark är normalt byggd i trä eller betong. Den består av många obstacles som man kan åka på. Exempel på dessa är rails, manualpads till quarterpipes och skateramper. Skateparker är populära ställen för ungdomar att besöka, åka och träffa kompisar på.

Korpen Linköping innegym och utegym

Korpen Linköping erbjuder olika slags träning. Träning på gym är en. De har ett nyrenoverat gym på Hälsokullen. Här finns nya styrketräningsmaskiner och en avdelning med fria vikter. Gymmet håller öppet alla dagar 06.00-22.00. Nya kunder får kostnadsfritt hjälp med att se hur maskinerna fungerar. Det går även att boka tid med en personlig tränare som går igenom maskinerna samt skapar ett individuellt träningsprogram. Nu har de även byggt ett utegym, för de som vill träna ute i det fria. Här kan man träna under bar himmel ute i friska luften.

Kläder för sportaktiviteter

Tidigare kanske det var viktigt att vara rätt klädd när man spelade golf, men i dag är det annorlunda. Det absolut viktigaste när man spelar golf är att investera i riktigt bra handskar, och mest vanligt är ju att man bara använder den ena.

Är du högerhänt så använder bara vänster handske. Bra skor är också viktigt då du kan promenera långa sträckor under kanske en hel dag. Resterande klädsel är det mycket om tycke och smak.

Huvudsaken är att det är bekvämt och att man trivs i dom. Om du är nybörjare så kanske du inte behöver investera i de dyraste golf klubborna, totalt får du ha 14 klubbor, men det räcker gott och väl med 6-7 stycken för en amatör. Och ju mer du spelar och blir bättre så får du byta upp dig till bättre utrustning.

Det kan vara så att sportkläder fungerar utmärkt på golfbanan, det är du som bestämmer vad du trivs i och vad du ska bära när du spelar din runda golf.

Sedan kan det vara annorlunda om du deltar i en tävling eller spelar på någon annan bana än din hemma bana.

Olika banor kan ha olika “dress code” så kolla upp vad som gäller på just den klubben du tänker spela på.

Tanken med rätt golfklädsel är att det ska fungera bra ihop med spelet. Viktigaste av allt ändå är att valet av kläder ska passa din personliga stil. Samt att du känner dig bekväm i det du bär.

Sporter karate